Miquel Costa: «Fa 10 anys l’oferta cultural de Formentera era un desert».

En els darrers anys la Casa del Poble de la Mola es coneix per acollir bona part de l’activitat cultural de Formentera, només en el 2019 van organitzar més d’un centenar d’activitats entre concerts, obres de teatre, xerrades o activitats infantils. Avui publiquem aquesta entrevista, realitzada abans del confinament, a Miquel Costa d’en Can Pep Costa de la Mola, coordinador de la gestió cultural del centre a través de l’organització cultural Espai F.
 

Bones Miquel, com li explicaries posem, a un turista que visita per primera vegada Formentera, què és la casa del Poble?
Hola, La Casa del Poble és un centre social i cultural públic del Consell de Formentera a on es realitzen activitats per a tots els públics i durant tot l’any. El Consell de Formentera cedeix el centre a l’Associació de Majors del Pilar (AMP) amb una dotació assignada de 30 mil euros i l’AMP encarrega les tasques de gestió i dinamització a Espai F, un col·lectiu dedicat a la gestió i producció cultural des de fa deu anys.

Com es decideixen les activitats de la Casa del Poble?
Actualment d’acord amb les propostes que rebem, intentem que sigui una programació amplia, per a tots els públics, majors, joves i petits. Normalment no diem que no a res.

Quines són les activitats que més públic atreuen?
Principalment els concerts i el teatre, aquestes triomfem sempre. És el que millor funciona pel que fa al nombre de públic.

I són gratuïtes totes les activitats que organitzeu?
La majoria són gratuïtes sí, en el cas del teatre són activitats més cares i el que acostumem a fer és taquilla inversa, cadascú paga el que vol.

De totes les activitats que s’han viscut a la Casa del Poble tens cap que recordis amb especial afecte?
Tot el teatre que hem fet ha anat molt bé, han vingut companyies molt importants. Recordo un concert a l’aire lliure d’Aires Formenterencs que va ser molt xulo o una intervenció de les Pageses Emprenyades a petar de públic i que va ser molt divertit.

Com veus l’oferta cultural de l’illa? Anem bé?
Si, jo crec que anem molt bé. Recordo que fa més de deu anys l’oferta cultural a Formentera era un desert. A l’hivern no hi havia res i a l’estiu tot estava enfocat a l’oferta turística, l’oferta cultural era gairebé inexistent. Va ser amb l’arribada de Sonia Cardona com a consellera de cultura que va canviar moltíssim el panorama de l’activitat cultural. I actualment amb organitzacions com Espai F, l’OCB o altres entitats doncs tenim una activitat a l’hivern que no l’havíem tingut mai i que jo diria que no la té un poble amb els habitants que té Formentera, jo almenys no l’he vist a enlloc.

Una web o xarxa social a on podem consultar les activitats?
Ens movem molt per xarxes socials i per la programació de la web de cultura del Consell. Us deixaré els enllaços per a la gent que no els conegui.

Idò moltes gràcies Miquel i fins a un altre.
Gràcies a vosaltres.

Enllaços:
Facebook de la Casa del Poble
Agenda Cultural de Formentera

Entrevista Marco Valengo

Compartir